VRAGEN?

Bel ons

+32 (0)9 364 44 60

Krijg je ons niet direct te pakken (bijv. om 4u ‘s nachts), laat hiernaast dan even een berichtje en we bellen jou op het gepaste moment terug.

Kom langs

Tip: Niet alle collega’s zijn altijd aanwezig. Dus als je een afspraak maakt, ben je zeker dat jouw favoriete collega er is om je te ontvangen. Kom langs in onze hoofdzetel in het hartje van de Ronde van Vlaanderen, of maak een afspraak met onze vliegende medewerkers.

Adres Oude Heirbaan 69, Zottegem
Telefoon +32 (0)9 364 44 60

Mail ons

Via onderstaand formulier

 
 

Verificatie


Veelgestelde vragen

Wordt er extra aangerekend per kleur?

Neen. Wij drukken standaard zoveel kleuren als je wil.

Je betaalt dus niet extra voor elke bijkomende kleur.

Hoeveel bedraagt de opstartkost?

De opstartkost is een éénmalig bedrag dat wordt aangerekend bij een Full Custom Design: €300.

Hierin zitten alle opmaakkosten, administratieve kosten én verzendingskosten voor de levering inbegrepen.
Bij een bijbestelling van hetzelfde ontwerp in dezelfde kleuren en met dezelfde logo’s worden geen opstartkosten gerekend. Voor bijbestellingen onder €750 wordt een administratieve kost gerekend.

Wat is het verschil tussen de ‘collecties’ en ‘full custom sportswear’?

Onze collecties zijn speciaal ontwikkeld met het oog op kleinere groepen fietsende vrienden of collega’s die net iets anders willen dan wat standaard in de winkel te verkrijgen is. We bieden een vast gamma aan topproducten aan in een 10-tal designs, telkens uitgevoerd in een 10-tal kleurencombinaties zodat er letterlijk honderden mogelijkheden ontstaan. Op de collecties kunnen alle voorbeeldlogo’s vervangen worden door je eigen logo(‘s). De collecties kunnen al besteld worden vanaf 5 stuks per item (mannen, vrouwen en kinderen gemengd)

Bij onze full custom sportswear kies je producten uit de Power Aero en/of Comfort (Aero) reeksen die worden bedrukt met een custom design op maat. We maken enkele voorontwerpen die volledig op maat van jouw club of bedrijf worden gemaakt en dus 100% rekening houden met de huisstijl. Ook een zelf aangeleverd design wordt als custom beschouwd omdat we alle tekeningen technisch uitwerken op alle patronen en de kleuren omzetten om het drukklaar te maken. Full custom sportswear is de ideale oplossing als je minimum 15 à 20 sets nodig hebt.

Ik heb een mooi ontwerp gezien bij een ander merk. Kunnen jullie dat maken?

Neen

In principe kunnen we alles maken dat onze collega’s ook maken. Maar op een ontwerp gelden copyrights waardoor je niet zomaar een ontwerp mag kopiëren. Onze collega’s hebben waarschijnlijk veel tijd gestoken in het maken van hun eigen ontwerpen, net zoals wij dat ook doen en daarom is het niet correct om dit zomaar te kopiëren.

We kunnen uiteraard wel iets maken in dezelfde stijl maar volgens een eigen ontwerp.

Kan ik mijn eigen ontwerp maken/aanleveren?

Uiteraard

We hebben een enorme expertise in het ontwerpen van unieke designs op maat.

Zelf een ontwerp aanleveren kan ook, templates zijn ter beschikking na goedkeuring van de offerte.

De productie van wielerkleding is aan een aantal technische criteria gebonden, daarom moet elk ontwerp door ons geëvalueerd worden en eventueel bijgestuurd om technisch haalbaar te zijn.

Waarom moet ik logo’s aanleveren als vectorafbeelding?

We werken voor logo’s uitsluitend met vectorafbeeldingen om de kwaliteit en kleurechtheid van het drukwerk te garanderen. Een vectorafbeelding kan oneindig verschaald worden zonder kwaliteitsverlies. Ze is opgebouwd uit lijnstukken die met elkaar verbonden worden tot vlakken die met een bepaalde kleur kunnen ingevuld worden.

Hierdoor kunnen we de kleur van elk onderdeel van het logo perfect controleren en afstemmen op de juiste referentiekleur.

Vectorafbeeldingen hebben meestal 1 van volgende bestandstypes: .ai, .cdr, .eps, .pdf. Maar dit type vormt geen garantie dat de inhoud ook vectorieel is, dus vraag ons steeds om dit te controleren.

Waarom moet ik betalen om een logo om te zetten dat niet vectorieel wordt aangeleverd?

De omzetting van een logo van een pixelafbeelding naar een vectorafbeelding gebeurt niet automatisch. Het volstaat niet om een pixelafbeelding op te slaan in een ander formaat, de bestandsextentie verandert hierdoor wel maar de inhoud van de afbeelding niet. Er zijn wel programma’s waarmee een pixelafbeelding kan ‘getraced’ over overgetrokken worden, maar hierdoor gaat er heel veel van de kwaliteit verloren waardoor we opteren om een logo steeds handmatig over te tekenen.

Afhankelijk van de complexiteit van het logo zijn onze designers hier 0,5 tot 1u mee bezig per logo.

Daarom zijn wij genoodzaakt om €15 tot €40 euro aan te rekenen per logo dat moet omgezet worden.

Kan ik zelf een bitmapafbeelding omzetten naar vectorafbeelding zonder gespecialiseerde software?

Het omzetten van een bitmapafbeelding naar een vectorafbeelding vergt de nodige vaardigheid en een gespecialiseerd programma.

Je laat dit dus best over aan iemand met de nodige kennis. Wil je het toch zelf proberen, dan kan je bijvoorbeeld gebruik maken van een gratis programma zoals ‘Inkscape’.

Hoe lang is de leveringstermijn?

De levering duurt ongeveer 8-10 werkweken vanaf de goedkeuring van het ontwerp, het doorgeven van de correctie aantallen per maat en de betaling van het voorschot.

Hoeveel stuks moeten we minimum bestellen?

Dat is in principe afhankelijk van het type product. De meeste producten worden geproduceerd vanaf 5 stuks, voor bepaalde accessoires is het minimumaantal hoger. We bekijken dit altijd in functie van de volledige order. Uiteraard worden de stukprijzen steeds interessanter naarmate er meer stuks van een bepaald product worden besteld. Contacteer ons om uw project in detail te bespreken.

Wat hebben jullie nodig om een offerte te kunnen maken?

Een overzicht van de producten en aantallen die jullie ongeveer willen bestellen.

Indien er een specifieke deadline is voorzien voor de levering, geef je die best ook op voorhand door zodat we onmiddellijk kunnen controleren of deze datum haalbaar is.

Wanneer is mijn bestelling definitief?

Zodra we de definitieve aantallen en maten van de verschillende producten hebben ontvangen, de ontwerptekeningen zijn goedgekeurd en een voorschot van 50% van de totaalprijs van de bestelling op onze rekening is verschenen, is de bestelling definitief.

Hoe weet ik welke maat ik nodig heb?

Door te passen.

Zodra de offerte is goedgekeurd en we een mondelinge overeenkomst hebben, organiseren we een passessie bij ons of bij u, of leveren we gedurende enkele dagen een volledige passet zodat alle leden de kleding uitvoerig kunnen passen.
We hebben ook een maattabel ter beschikking maar het is aangeraden om in de mate van het mogelijke altijd te passen.

Custom wielerkleding kan achteraf niet ingeruild worden voor andere maten.