ALS Cycling Challenge

Een hart voor ALS

  • foto Geert Herman

Een team enthousiaste sportievelingen met het hart op de juiste plaats rijdt op 22 juni de Store Styrkeprøven ten voordele van Een hart voor ALS en de strijd tegen Amyotrofe Laterale Sclerose (ALS).

De Store Styrkeprøven vindt jaarlijks plaats en omvat een helse tocht van Trondheim naar Oslo van 540 km in totaal die dient afgelegd te worden binnen de 24u.

Een gek idee en een uitzonderlijke uitdaging. Maar Ludwig Bollaerts en zijn companen doen dit niet zomaar: met hun deelname onder de noemer “ALS Cycling Challenge” willen zij geld inzamelen voor het wetenschappelijk onderzoek naar ALS, alsook een bijdrage leveren aan de groeiende naamsbekendheid van deze verschrikkelijke aandoening.

ALS oftewel Amyotrofe Laterale Sclerose is een aandoening van de motorische zenuwcellen in ruggenmerg en hersenstam, die de spieren in gans het lichaam aansturen. Wanneer motorische neuronen afsterven ten gevolge van ALS verliezen de hersenen het vermogen om de spierbewegingen aan te sturen.

Dit leidt tot progressieve krachtvermindering in de ledematen, sliklast, spraakstoornissen en ademhalings-problemen. De ziekte is meestal snel progressief en fataal. ALS patiënten overlijden meestal ten gevolge van ademhalingsinsufficiëntie. De gemiddelde ziekteduur is ongeveer drie tot vijf jaar.

Meer weten over “Een hart voor ALS” en de ALS Cycling challenge op de voet volgen?

Wil je het ALS Cycling Team en de hele A.L.S community steunen ? Dan kan dit door een gift te storten ten voordele van het HART VOOR ALS FONDS.

www.eenhartvoorals.be

En dat op de giftenrekening van:
K.U. LEUVEN
IBAN: BE45 7340 1941 7789
BIC: KREDBEBB
gestructureerde mededeling: 400/0008/50609

Categories