HAGELAND MTB SCHOOL

  • hagelandmtbschool_718

NODRUGS kondigt met veel plezier een nieuw partnership aan op het vlak van jeugdwerking: De Hageland Mountainbike School!

Vlaams Brabant krijgt onder de naam ‘HagelandMTBschool’ een nieuw opleidingscentrum voor jonge bikertjes van 6-14 jaar. Succesrijke initiatieven als de WaaslandMTBschool, waarvan NODRUGS ook partner is, en de Waalse tegenhangers vormden een inspiratiebron voor dit nieuwe project.

hagelandmtbschool_logo

NODRUGS stond mee aan de wieg van het nieuwe project van Maarten Gybels en zorgde voor het logo, de huisstijl en de uitstraling van het geheel. Het motto ‘slim op pad’ blijkt alvast aan te slaan, de jonge bikertjes en de mountainbike-wereld zijn uitgesproken enthousiast over het initiatief, zo bleek uit de eerste reacties.

[nggallery id=15]

Voorbeelden van de unieke stijl van de Hageland MTB School.

“Het werd hoog tijd voor een mountainbikeschool in Vlaams-Brabant”, weet initiatiefnemer Maarten Gybels. “De HagelandMTBschool wordt opgericht omdat er nood is aan professionele en vakkundige, doch informele trainingen gegeven door mountainbikers, om kinderen iets aan te leren over mountainbike. Uiteindelijk wordt een slager toch ook niet opgeleid door een bakker?”

Tijdens de trainingen wordt een ongedwongen sfeer gecreëerd waarin grenzen verlegd worden met respect voor ieders persoonlijkheid en ‘niveau’. “Het maakt voor ons niet uit dat je competitief bent ingesteld of je liever recreatief wil mountainbiken. Het belangrijkste is dat je plezier hebt in hetgeen je doet en zin hebt om bij te leren!”

Maarten Gybels is in mountainbike-kringen geen onbekende meer.  Hij heeft al verschillende initiatieven op zijn conto staan waaronder de begeleiding van WBV trainingen samen met André Coppers, zijn clinics van MoreThanBiking, de organisatie van de Duchenne Heroes Belgium en natuurlijk ook zijn activiteiten als sportief leider van het NODRUGS concept team waarmee hij mooie resultaten boekt.

In de begeleiding van de HagelandMTBschool wordt hij bijgestaan door enkele enthousiaste ‘coachaas’ die hun ervaring en kennis willen delen met de kinderen. De regerende Belgische kampioene Kristien Nelen heeft net als trialatleet Iciar van de Bergh reeds toegezegd. Parallel met de groei van de school zullen bijkomende begeleiders worden ingeschakeld.

Maarten, Kristien en Iciar nodigen alle kids van 6 tot 14 jaar, die geïnteresseerd zijn in mountainbike, dit najaar alvast uit om onder hun leiding op en rond de Hagelandse heuvels de kneepjes van het vak te leren!

Meer informatie kan je terugvinden op www.hagelandmtbschool.be

Categories