NODRUGS hoofdsponsor MTB kids Challenge

  • NODRUGS MTB KIDS CHALLENGE

NODRUGS steunt al langer de fietsende jeugd, maar vanaf dit seizoen komt er dus een structurele samenwerking met Wielerbond Vlaanderen voor de ondersteuning en marketing van de zogenaamde ‘MTB Kids Challenge’, het Vlaams regelmatigheidscriterium voor kinderen van 7 tot 14 jaar.

Nadat André Coppers omwille van gezondheidsredenen besloot om een stap terug te zetten, ging Wielerbond Vlaanderen op zoek naar partners die hen konden ondersteunen om de Kids Challenge verder uit te bouwen.
Tijdens die zoektocht is gebleken dat de visie op jeugd en mountainbike van Wielerbond Vlaanderen en NODRUGS vrijwel gelijk lopen waardoor beide partijen snel op zoek gingen naar de concrete invulling van de samenwerking. NODRUGS ondersteunt als wielerkleding merk al sinds het ontstaan de fietsende jeugd, getuige hun samenwerking met mountainbike scholen en jongerenteams.
Wielerbond Vlaanderen blijft uiteraard de drijvende kracht achter de Kids Challenge en zorgt voor de afhandeling van de inschrijvingen, de registratie, de controle van het parcours en alle andere wedstrijd gerelateerde zaken. NODRUGS sportswear en de moederfirma Sportune, werken actief aan de uitstraling van het evenement.

Het eerste jaar wordt een leerjaar voor beide partijen, vooral ook omdat André Coppers zodanig bezield was door de Challenge dat hij bijzonder veel én fantastisch werk verrichte in zijn eentje; Werk dat nu door verschillende mensen wordt opgevangen. Gelukkig hebben de meeste organiserende clubs al de nodige ervaring met het inrichten van Kids Challenges waardoor we er gerust in zijn dat dit regelmatigheidscriterium haar status als ‘springplank’ voor jong mountainbike talent zal bevestigen.

Categories