Dirt Knights mountainbike team

Be honourable, fight like a knight!

  • dirtknights_2011_718

Het Booischot Cycling Team, kortweg BCT, ontstond in 2009 om de recreatieve leden van het team Saeco onder te brengen in een eigen structuur. Met het stopzetten van dit team eind 2010 beslisten Kurt Loef en Bjorn De Boer om volledig onafhankelijk verder te gaan. Het signaal dus om de geschiedenis achter zich te laten – of zoals we later zullen zien nog verder de geschiedenis in te duiken – en hun droomteam op te zetten.

2011 Betekent dus een gloednieuwe start voor het team uit Booischot dat de ambities heeft om veel meer te zijn dan zo maar een team. Naast de begeleiding van getalenteerde jongeren uit de regio Vlaams-Brabant en de Antwerpse Kempen, is vooral ook de promotie van de mountainbikesport belangrijk met het oog op de professionalisering van de sport zoals die zich ook in het veldrijden heeft voltrokken.

NoDrugs tekende voor het wedstrijdteam van het BCT een exclusief concept uit: De Dirt Knights. De opvallende verschijning van de Dirt Knights trekt een parallel met de ridders uit de 12de en 13de eeuw: Ze dragen een wapenschild, een op maat gemaakt harnas en herkenbare kleuren die zwel in hun vaandel als in hun tuniek terug te vinden zijn, zelfs bij het optuigen van het paard werd met dit design rekening gehouden. Ook de ridders van het BCT hebben een herkenbaar wapenschild en herkenbare kleuren. Het concept wordt werkelijk in alles doorgetrokken.

Ridders bereden vaak prachtige paarden en ook de Dirt Knights hebben mooie stalen rossen dankzij Granville. Ridders brachten ook een tent mee, uitgedost in hun kleuren, waarin ze zich konden aankleden en voorbereiden op een zwaar gevecht. Bij deze ridders is het niet anders. Tenslotte brachten ze ook schildknapen mee, die de ridders verzorgden, hun paarden optuigden en de ridders begeleidden tot op de wedstrijd. Hiervoor kunnen de Dirt Knights rekenen op Ruben Lambrecht.

Het concept sloeg duidelijk aan bij Bart Claes, de uitbater van het Wagenhuis bij het kasteel van Horst en creator van het Horst Bier. In 2011 doet Bart reeds een bijzondere inspanning en vanaf 2012 wordt Horst Bier de nieuwe hoofdsponsor van de Dirt Knights. Een mooiere uitvalsbasis van het Kasteel van Horst konden de ridders uit Booischot zich niet wensen.

Ben je zelf afkomstig uit de regio Vlaams-Brabant of Antwerpse Kempen en je wil deel uitmaken van dit uitzonderlijk mountainbike team? Dan kan dat want door de structuur van sportledenwerking, comp leden en pro leden is er een plaatsje voor iedereen. Neem hiervoor contact op met Kurt Loef via kurt.loef@booischotcyclingteam.be.

Categories