VERSLUYS PRO MTB TEAM

Building up to London 2012

  • versluysteam_2012a_718

Het VERSLUYS PRO MTB TEAM, voorheen gekend als Lingier-Versluys en Versluys-Evenza, is al 7 jaar een vaste waarde op Belgische én internationale bodem op het vlak van Mountainbike Marathon, Strandraces én Mountainbike Cross Country.

Sinds 2010 wordt de nadruk volledig op de Olympische Cross-Country discipline gelegd, met resultaat: Met 4 van de 5 renners uit de nationale selectie én een deelnameticket aan de Olympische Spelen van 2012 op zak is het VERSLUYS PRO MTB team met voorsprong het beste team van België.

Het Versluys Mountainbike Pro Team ging in een volledig nieuwe gedaante zijn achtste jaargang in. Hoogtepunt in het bestaan moeten de Olympische Zomerspelen vormen die in augustus in Londen plaatsvinden. Het team telt in 2012 vijf renners, netjes verdeeld over de categorieën elites, beloftes en junioren. Kopman is én blijft Kevin Van Hoovels, die in 2011 vriend en vijand verbaasde met zijn kwalificatie voor de Olympische Spelen.

Teammanager Niek Lingier vertelt: “Opnieuw houden we vast aan de koers die we twee jaar geleden ingeslagen zijn. Koers die tot op heden vrij succesrijk was. Jaar na jaar stellen we ons de vraag wat nog voor verbetering vatbaar is. In 2010 haalden we de belangrijkste nationale titels binnen (drie in totaal), 2011 stond dan weer synoniem voor de doorbraak op internationaal niveau.”

2012 Wordt allicht voor velen het jaar van de bevestiging. Hiervoor heeft het team zich gewapend met de komst van Europees junioreskampioen Jens Schuermans en belofte Jeff Luyten. De renners krijgen nog betere trainingsfaciliteiten en een professionele begeleiding op en rond de wedstrijden die tot in het kleinste detail uitgewerkt wordt.

Volg het Versluys Pro Mountainbike Team via hun website
Categories